Zoeken
  • Sytske Gietema

Zwemles - deel 2

Hing ik ruim twee maanden geleden in gedachten de vlag uit toen Tieme zijn zwemdiploma had gehaald, moest ik er nu toch echt weer aan geloven. Jelte had een uitnodiging gekregen voor de gewenningslessen en dus maakte ik afgelopen woensdag, wederom de gang naar sportstad.


Mijn systeem sloeg al op tilt bij het idee, ik kon het merken aan mezelf en vond dat erg vervelend. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zou je zeggen. Toch had ik een soort van ingebakken stress: op tijd naar huis uit school, vroeg beginnen met koken, tas checken, niet te laat op de fiets, het hele riedeltje werd weer opgerakeld. Voor wie het is weggezakt, lees zwemles nog maar eens door. Kennelijk een soort onverwerkt trauma.


Jelte had er zin in en Sanne mocht even naar de buren en dus gingen we vol goede moed richting het zwembad. Tieme als grote broer voorop. Dit was wel een voordeel: we kenden de weg en wisten wat van ons werd verwacht. Binnen no-time was Jelte er klaar voor!
Ze moesten verzamelen op de rand van het zwembad en hij moest zich echt inhouden om er niet meteen in te springen. Wat een feest om te zien hoe hij zich in zijn element voelde: er werd gespetterd, gerend, gehinkeld en gevangen. Ze moesten als dolfijnen door het water, als olifanten, ze gingen bubbelen en door de hoepel. Er werd over de mat geklommen en ze gingen in de centrifuge van de badjuffen. Jelte genoot met volle teugen. Zo lang had hij vanaf de zijlijn naar zijn grote broer gekeken en nu mocht hij eindelijk zelf! Wat een feest! Hij maakte contact met de andere kinderen, sommigen bekend, anderen nieuw. Hij maakte grapjes met de juffen en keek af en toe blij en trots naar mij. De stressvolle voorbereiding op dit moment was ik op slag vergeten, ondertussen mega dankbaar dat Sanne niet mee was, enthousiast en vluchtgevaarlijk als ze is.


Tieme vond het wel heel lastig om te moeten toekijken en probeerde steeds op allerlei manieren of hij niet toch heel even, alleen met zijn tenen, aah toe mem, anders met kleren, nee echt niet, in het bad mocht. Hij bood aan om de juf te helpen (deze keer niet) en wilde heel graag met mij een zwem-date maken. Na verschillende aanpakken om hem duidelijk te maken dat het nu Jelte zijn beurt is: begripvol, vermanend, lief en wat korter-af, was ik blij dat het uiteindelijk was afgelopen. Jelte moe maar voldaan en Tieme met een kletspoot (hoe dan?) weer naar huis.


Grote broer houdt het goed in de gaten..


Nog drie lessen te gaan tot aan de zomer, en daarna kijken we wel weer verder, heb ik in ieder geval nog een aantal weken om mijn zwemles-stress aan te pakken!


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#eerlijkoverouderschap

#imperfectouderschap

#zwemles

#stress

#rennenvliegen

#genieten

#eerstezwemles

#superspetters

#nummertwee
38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven