Zoeken
  • Sytske Gietema

Zwemles

Bijgewerkt op: 18 mei 2019

Gelaten, gestresst, moe en veel te warm, 1x raden waar ik ben….… juist, het zwembad.


Sanne wilde niet mee naar huis...

Iedere woensdag is het weer feest! Eigenlijk begint het al om 14.15 wanneer de kinderen uit school komen. Meestal spelen we nog even op het schoolplein, waar ik overal oren en ogen moet hebben om te voorkomen dat Sanne haar voortvluchtige karakter tot uiting kan brengen. Uiteindelijk komen we thuis, en nemen we wat drinken en een koekje. Hoera als er een keer geen beker omvalt en dan maar lekker spelen of even chillen met een boek.


Vanaf 16.00 wordt alles met militaire precisie getimed, zodat we eten, drinken, plassen, jassen aan, laarzen aan, tassen mee en uiterlijk kwart voor vijf op de fiets zitten naar het zwembad. Met toetjes in het vooruitzicht voor na de zwemles probeer de ik het tempo erin te houden.


Dit zijn voor mij de minste momenten van de dag, ondanks mijn constante voornemens me niet te laten opjagen door de klok, het besef dat de kinderen niet sneller gaan wanneer ik als een dolle steeds de tijd aanduid en de acceptatie van het eventuele te laat komen. Dit laatste is wonder boven wonder nog niet voorgekomen!


Vijf voor vijf komen wij met bezwete hoofden en ik met de armen vol kinderen en tassen sportstad binnen. Ik zie vanuit mijn ooghoeken andere ouders hetzelfde lot ondergaan en voel medelijden en herkenning tegelijk. Tijd om daar lang bij stil te staan hebben we niet want Tieme moet nog omgekleed worden. Dit kan hij al prima zelf en dus kan ik mijn aandacht richten op uitademen en er ondertussen voor zorgen dat Sanne er niet vandoor gaat.


Tieme krijgt een kus en wij zetten gedrieën naar de tribune. Jelte en Sanne klimmen trappen, voelen wanden, creëren een fort met de draagdoek, houden ren-wedstrijdjes en maken vriendjes. Ik probeer te ontspannen en voel me een beetje dubbel; enerzijds trots omdat het weer gelukt is om Tieme stipt vijf uur bij zijn zwemjuf af te leveren, anderzijds baal ik omdat het weer zo’n gevlieg is geworden. Ook weet ik dat me over drie kwartier het omgekeerde ritueel staat te wachten en ik zucht.


Ik focus me op mijn zwemmende zoon en mijn hart groeit, wat een topper! Ik zie hem genieten en dat is me alles waard. Nog een maand, dan mag hij afzwemmen. Nog maar twee kinderen te gaan daarna....

 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#zwemles

#haast

#rennenvliegen

#zwemmen

#genieten

#bijnaafzwemmen

#superspetters

#hzpc

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven