Zoeken
  • Sytske Gietema

Vogelontbijt

Ontbijt voor de vogeltjes


Dit vogelontbijt werd mede mogelijk gemaakt door een uitgestelde reactie... Het begon met een op de grond gevallen biscuitje wat Jelte met grof geweld in stukjes hakte.


Mijn eerste neiging was om hem te zeggen dat hij moest stoppen, maar ik luisterde een fijn muziekje en vouwde een week-was en dus koos ik ervoor om even de andere kant op te kijken.


Dit leidde tot iets wat het best kan worden omschreven door een met veel zorg bereid vogel-buffet door Jelte en zijn beste vriend:


De maatjes hielden zelfs rekening met het verschil tussen grote en kleine vogels. Voor de musjes de kleine waterbakjes, en voor de kraaien de gieter vol.Ze zochten, overlegden, dachten na, combineerden, brachten water op smaak met wat gras, zorgden voor variatie door ook nog een broodje te verkruimelen en glimlachten van oor tot oor toen er al snel een musje verscheen. Vanaf de andere kant van het raam (waar de keukentafel bijna onzichtbaar was onder alle was) genoot ik met ze mee & zag ik hoe ze samen dit succes vierden.

Dit was weer een mooie les ‘Laat ze aanmodderen’! #deaanmoddermem #aanmodderen #laatzeaanmodderen #vertrouw #uitgesteldereactie #vogelontbijt #kleuterwijsheid

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven