Zoeken
  • Sytske Gietema

Vele handen

Bijgewerkt op: 18 mei 2019Vandaag gingen de heren uit deze huishouding op pad om te helpen met het opruimen van de stranden.


Mijn streven naar een eerlijke blog gebiedt mij nu ook de waarheid te vertellen over wat er aan vooraf ging…..Afgelopen week hoorde ik het nieuws over alle rommel die aanspoelde op de eilanden en aan de kust. Ik zei tegen Ruben dat het misschien wel nobel zou zijn om te kijken of we hier iets in zouden kunnen betekenen. Ruben’s reactie was verre van enthousiast, ‘wat een gedoe’ is nog aardig gezegd.


Een dag later hadden we een berichten-uitwisseling met de volgende strekking:

R: Ik wil toch wel helpen, ook goed voor de jongens.

S; Je bent ook een mooie, gister dacht je er nog heel anders over.

R; Ja, ik heb er even over nagedacht en wil toch heen.


Goed, wij zaten inmiddels 'on the same page' . Nu de jongens nog... die blijken namelijk allergisch voor het woord ‘moeten’.


Zaterdagochtend vroeg keken we dus een filmpje van hoe het er op het strand van Schiermonnikoog nu uitzag en hoe de containers van het schip waren geraakt.. Toen bedachten we gezamenlijk wie hier allemaal last van zouden kunnen hebben: De vissen, zeehonden, zeeleeuwen, zeepaardjes, en niet te vergeten de haaien natuurlijk. Ook op het strand is het gevaarlijk voor de dieren wanneer er veel rommel ligt.


Toen zeiden de jongens dat ze wel wilden helpen met opruimen zodat het voor de beesten weer veilig zou zijn.

Top! So far so good…


Ze kregen van ons de opdracht hun warmste kleren aan te trekken en om 8.00 reden ze weg, uitgezwaaid door zusje San: de mannen met een missie.Mijn moederhart smolt, ik vind het echt geweldig dat ze dit, vanuit hun eigen motivatie, wilden doen!


Bij Lauwersoog aangekomen bleek er een flinke storm op te steken. Ruben belde: wat is wijsheid? Mijn advies: Wie A zegt, moet ook B zeggen… doorzetten!


Nog 5 minuten later bleek de boot vol te zitten en de jongens konden niet meer mee. Jammer, maar achteraf misschien ook ergens goed voor.


Aan de kust nabij Lauwersoog bleek ook nog genoeg werk te zijn voor onze opruimers en zo zijn ze daar nog een paar uurtjes aan de slag geweest.


Tieme werd al snel afgeleid door een aantal kite-surfers die wel blij waren met de harde wind, maar Jelte heeft voor twee gewerkt.


Foto: Ruben

Rond lunchtijd kwamen ze weer thuis, moe, hongerig en koud, maar vol verhalen en een mooie ervaring rijker!


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#childhoodunplugged

#scharrelkinderen

#strandopruimen

#cleanthebeaches

#reddewadden

#begaanmethetmilieu

#velehandenmakenlichtwerk

#trots


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven