Zoeken
  • Sytske Gietema

Tieme de techneut

Bijgewerkt op: 18 mei 2019

Het is zondagochtend en Tieme bestudeert zijn Transformer. Hij klapt in en uit en in en uit. Tieme houdt Bumblebee op de kop en probeert te zien hoe dit toch kan. Klapt nog eens, in en uit.


How to dismantle a toy....

5 minuten later: “Heitie, mag ik een schroevendraaier? Ik wil Bumblebee uit elkaar schroeven. Heit zei nee, terwijl ik dacht aan een verhaal wat ik eens las: over een jongetje in India die een kapotte computer vond en hier net zolang aan kluste en prutste, tot de computer weer werkte. Ik zag hier zeker een parallel, hoewel de omstandigheden natuurlijk niet te vergelijken zijn.


Maar in het kader van 1 lijn trekken zei ik in eerste instantie eerst ook nee en bedacht ik een tussenoplossing: Tieme zou eerst even iets anders gaan doen, en wilde hij over een half uurtje nog steeds zijn speelgoed slopen dan zou hij onze zegen krijgen en zouden we met zijn allen de gevolgen aanvaarden.


Een half uur later: “Mem, ik wil het nog steeds”. En hij kreeg de schroevendraaier.


Een poosje later kwam hij bij me, (terwijl ik op de wc zat, niks is meer heilig!), en hij was zo trots: ik moest kijken wat hij nu kon, en kijk! Hij doet een fortnight dansje!

Ik sprak met Tieme af dat ik straks bij hem zou komen om het nog beter te bekijken. Maar toen ik na mijn toilet-break weer de kamer in kwam, was Bumblebee volledig ontmanteld.


Alle onderdelen gecategoriseerd, want zorgvuldig is’ie zeker, onze oudste.

We hebben het bewonderd, bekeken, bestudeerd en toen toch maar in een zakje gestopt. De computer is stuk, Bumblebee gesloopt: volgende keer stap 2 in deze ontdekkingstocht. Kijken of het lukt om hem weer in elkaar te zetten, of dat er iets heel anders uit komt deze keer!


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#childhoodunplugged

#letthemexplore

#bumblebeedismantled

#kinderenmetschroevendraaiers

#categoriseren

#techneut

#vertrouwen

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven