Zoeken
  • Sytske Gietema

Stappen

10 ma(a)n(d)en geleden zette ik met bonzend hart en klamme handen een eerste stap vanuit mijn toen pas ontdekte missie: het eerlijke en dus soms ook imperfecte ouderschap etaleren en promoten.


Het ouderschap is voor mij een ontzettend groot avontuur, een reis met vele uitdagingen en een gigantische spiegel.


Er gebeurde veel afgelopen jaar, dit heb je deels ook kunnen lezen in mijn blogs. Als gezin maakten wij grote stappen, leerden we veel, niet in de laatste plaats over onszelf en groeiden we allemaal als persoon.Buiten de comfort zone; that's where the magic happens!

Ik kan wel zeggen dat ik veel beter in mijn (mem)vel zit dan vorig jaar: was ik toen veel gejaagd, boos, geïrriteerd en snel aangebrand, kan ik nu veel meer vanuit liefde en begrip reageren. Dit ging niet vanzelf, hiervoor heb ik mezelf goed aan moeten kijken. Inmiddels heb ik mijn hoogsensitiviteit erkend, herkend en omarmd. Ik ben het als kracht gaan zien en veel minder als last.


Door middel van onder andere meditatie, dankbaarheid, een (bijna) dagelijkse wandeling en gezonde voeding voel ik me goed, energiek en vol vertrouwen.


Dit vertrouwen, mijn dankbaarheid en deze (zelf) liefde wordt nog iedere dag groter en ik ben ervan overtuigd dat dit in iedere moeder zit. Doordat je in bepaalde patronen bent gegroeid, of door overtuigingen die vanuit je jeugd in jouw systeem zitten, kun je echter soms moeilijk bij je innerlijke kracht. Dit is een les, zo niet dé les die ik afgelopen jaar leerde en die ik heel graag ook met andere moeders deel.


Hoe mooi is het, wanneer puzzelstukjes soms als vanzelf lijken samen te vallen: in mijn collega Ilva (hormooncoach @jouwhormonen) vond ik een even enthousiaste en bevlogen vrouw en samen delen wij onze passie voor een gezonde leefstijl. Dit houdt voor ons in dat we bewust eten, dagelijks tijd maken voor mindfulness en ook dat we graag bewegen. Dat maakt ons tot twee gedreven jonge vrouwen met een drukbezet leven die keuzes maken om de balans te bewaken.


Het is onze missie om met anderen te delen dat balans door zelfzorg niet ingewikkeld hoeft te zijn of veel tijd hoeft te kosten. Wij weten als geen ander dat je soms het gevoel kunt hebben te weinig uren in een dag te hebben, en dan is het de kracht om voor jou de goede keuzes te maken. 


quote: Paolo Coelho

Zodra je deze kleine gedragsveranderingen consequent doorvoert, zul je merken dat je meer energie krijgt, dat kleine kwaaltjes verdwijnen; kortom, dat je beter in je vel komt te zitten.  Dit hebben we zelf mogen ervaren en gunnen we iedereen!


Elk met ons eigen verhaal en ons eigen expertise, wilden we onze krachten bundelen en een reeks avonden organiseren om onze kennis en ervaringen te delen met andere vrouwen.  Dit alles in een veilige, vertrouwde en ontspannen setting waarin wij met elkaar onszelf kunnen zijn. Dit is namelijk altijd goed genoeg.


Van wens naar werkelijkheid - daarvoor moesten wij buiten onze comfort zone. We dachten groots en hebben ontzettend veel plannen. Eén van die plannen is inmiddels iets wat je op je kalender kunt gaan zetten. In de Natuurwinkel in Joure zullen we onze eerste sessies houden. Dit is voor ons beide een nieuwe stap, maar beide hebben we een vol vertrouwen dat we zo ook andere vrouwen kunnen helpen weer in hun kracht te komen en van daaruit een fijne balans te vinden.


We hebben er zoveel zin in!


Zoveel plannen en ontzettend veel lol! Foto: Manon de Jong

Foto's door: Manon de Jong

 

#deaanmoddermem

#eerlijkoverouderschap

#ontspannenouderschap

#bewustouderschap

#persoonlijkblog

#nieuwestap

#delen

#vrouwenkracht

#vrouwen

#moeders

#balans

#zelfzorg

#zelfliefde

#ontspanning

#geduld

#tijdvoorjezelf

#routines

#mindfulness

#beweging

#eventbrite

#natuurwinkeljoure

#informatief

#interactief


85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven