Zoeken
  • Sytske Gietema

Staking

De school van de jongens heeft een ludieke manier gevonden om invulling te geven aan de stakingsdagen.


School is open, leerkrachten zijn aanwezig & de kinderen dus ook. Er werd een oproep gedaan aan alle ouders: heb je een hobby of een baan waar je iets over wilt vertellen, kom je spelletjes doen met de kinderen, of help je als pleinwacht?


Iedereen kan wel iets doen om de docenten te ontlasten. Daarmee slaat school wat mij betreft meer dan een dubbelslag: Het werk van de juffen en meesters wordt deels verlicht deze dagen, ouders ervaren hoe het is om voor de groep te staan en de verbinding wordt gemaakt!Zelf was ik vanochtend een uurtje in groep 2: we lazen een boek over ‘superhelden-dieren’ #dedrollendraaier, geweldig hoe de kleuters reageren op bijvoorbeeld het verhaal over de mestkever en de kogelvis.


Na afloop mochten ze van mij zelf een superhelden-dier maken: van lego, van kapla, met de blokken, of kleuren.


Ik zag de mooiste creaties voorbij komen.


Maar LUID! en AANWEZIG! en VEEL!


Na een uur had ik een droog shirt nodig. De energie is goed en hoog, maar hun vraag om aandacht en erkenning ook. Ze willen gezien worden, hun werkje tonen, hun verhaal vertellen, pakken je bij de hand om mee te nemen naar hun creatie. Er is verdriet om een overleden kat, een ruzietje in de poppenhoek, een toren wordt vernield, blokken worden luidruchtig in een kast ‘opgeruimd’, fantasie is groot en spel is wild.


Allemaal logisch, en helemaal leuk, maar niet iets om lichtvaardig over te denken.

Juffen en meesters staan er iedere dag voor onze kinderen. Geven ze de aandacht, erkenning, uitdaging, ruimte, lesstof, liefde. Hebben geduld, ogen en oren overal, handen te kort en echt: een heerlijke maar zware baan.


Niet een beroep waar je op een slechte dag ‘gewoon iets minder hard werkt en wat vaker uit het raam kijkt’, maar een beroep waar je altijd aan staat en de hele dag een spiegel wordt voorgehouden.


Beste ouders, hebben we oog genoeg voor de mensen die het grootste deel van de dag met onze kinderen doorbrengen?


Onderwijs maak je samen!


(juf) @geartsjetolsma kreeg ik de link naar een petitie, zodat het niet alleen bij woorden hoeft te blijven. Ik deel het hier, teken jij ook?

https://petities.nl/petitions/onderwijspetitie


 

#blog #familieblog #deaanmoddermem #eerlijkoverouderschap #kleuterjuf #vooreenuurtje #onderwijspetitie #onderwijsmaakjesamen #POstaking #CBSdeburcht #ouderbetrokkenheid #superhelden #leerkrachten #basisonderwijs #hartvooronderwijs @ CBS de Burcht

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven