Zoeken
  • Sytske Gietema

Sporen in de sneeuw

We worden ’s ochtends wakken en kijken uit het raam, WAAAAH, sneeuw!


Tieme kan niet wachten om naar buiten te gaan. Met de belofte om echt heel stil te zijn, mocht hij om half 7 al in het donker sneeuw voelen. Tot we hem vijf minuten later met de sneeuwschuiver in de weer horen zijn, en op de trampoline en aan de deur met de boodschap dat zijn handschoenen nat zijn en koud.


Om kwart over zeven ben ik met Jelte een blok om geweest, de sneeuw onder onze voeten horen kraken, kijken welke sporen we al zien, onze eigen voetstappen terug zien. Grote stappen, kleine stappen, sleepstappen en achteruit lopen om andere mensen te foppen.


Onze naam in de sneeuw schrijven en bedenken dat, als een hondje in de sneeuw plast, de sneeuw geel wordt.Sanne's eerste wandeling door de sneeuw.

Als we dan om 9 uur eindelijk met zijn allen naar buiten mogen, is het heerlijk! Sanne voor het eerst in de sneeuw lopend, rennend, glijdend, vallend en weer opstaand. Jelte die nog meer sporen ontdekt. Van een vogeltje deze keer. We doen alsof we Freek en Bassie zijn die slangensporen zien, maar die zijn helaas van een fiets. Tieme is alweer verder want wil een sneeuwpop bouwen. Hij heeft een sneeuwengel gemaakt op de oprit van de buren.Sporen!

Ook bedenken de jongens dat ze in de voetstappen van anderen moeten stappen, dit levert een mooi parcours op.

Het is koud, maar wij zijn warm. Ik maak foto’s maar vergeet ook niet om van het moment te genieten en mijn moederhart smelt.Sneeuwengel Tieme

Bij thuiskomst is het natuurlijk een puinhoop met vieze laarzen, natte kleren en besneeuwde handschoenen, maar dat vergeten we wel weer en gelukkig…. hebben we de foto’s nog.


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#childhoodunplugged

#sneeuwpret

#sporenindesneeuw

#sneeuwengel

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven