Zoeken
  • Sytske Gietema

Smeren

Sinds ik de shea butter van holistic doula in huis heb, is het een gewoonte geworden dat ik de kinderen insmeer na het badderen. Ze vinden het heerlijk!


Bron: instagram stories @aanmoddermem

Tieme volgde begin dit jaar een cursus kinder-yoga (waar ik enthousiaster over was dan hijzelf), en sporadisch wilde hij iets loslaten over wat ze hadden gedaan.


Bij de eindontspanning deden ze vaak een rugmassage bij elkaar in de vorm van een tekening. Een daarvan was een dier tekenen op elkaars rug en dan raden welk dier de ander heeft getekend.


masseren in een treintje


Dit is nu bij ons vaste prik geworden, een fijn, nieuw ritueel om ontspannen de dag af te sluiten.


Vooral Jelte vindt het te gek! Ik geniet van zijn lol en deze manier van samenzijn dwingt je echt in het moment. Precies waar Jelte altijd is en ikzelf wel eens te weinig.

De voorpret van het bedenken van een dier, het gekriebel op de rug van de ander, ondertussen wat lichaamsdelen benoemend en focussen op wat je doet. De ander probeert het te raden en samen vier je wanneer het juiste dier wordt genoemd!


Dan ben ik zelf aan de beurt. Ik ga op mijn buik liggen en voel dezelfde spanning en anticipatie. Wat zal het worden? Zou ik hier iets van kunnen maken? Hoe kan ik bruikbare hints krijgen, want hoe heerlijk het is om Jelte op mijn rug te voelen tekenen, zijn teken-skills zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Hij tekent regelmatig een hoofd op een poot en da’s vrij lastig raden.


Vanavond had ik een eureka-moment en vroeg hem om het dier te kleuren: welke kleur zou hij gebruiken? Geel was het antwoord en dus pijnigde ik mijn hersenen op zoek naar gele dieren: een kuikentje, een tijger, een cheeta, een leeuw, een gele olifant. Jelte gaf me een grote grijns en zei giechelend dat die niet bestaan!! Ik raadde verder: een bij, een wesp? Nee, maar wel even groot als een bij. Ok, bedankt Freek Vonk met je insectenplaatjes! Want van het verschil tussen een bij en een wesp, moet ik nu onderscheid maken tussen een sluipwesp, een hoornar, een zandhommel en ik weet niet welke soorten er allemaal in het boek staan!


Ik doe een wilde gok, globaal en zeg: een hommel. Yes! Dat was ‘m. Ik kriebel Jelte nog wat over zijn rug en hij valt heerlijk in slaap!


Welke dieren morgen de revue zullen passeren, het zal me benieuwen. Dit ritueel houden we er in!


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#eerlijkoverouderschap

#imperfectouderschap

#childhoodunplugged

#scharrelkinderen

#rituelen

#insmeren

#dierenraden

#freekvonkbedankt

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven