Zoeken
  • Sytske Gietema

Ruimte

Bijgewerkt op: 18 mei 2019

Het is gelukt! Na een tijdje geen blogs te hebben geproduceerd, ervaar ik nu weer ruimte. Vanuit die ruimte ontstaat er creativiteit en inspiratie.


Foto eind februari gemaakt: gezeten onder een enorme oude eik, het zonnetje koesterend.

In december 2018 ben ik, toen het volle maan was, deze blog gestart. Ik had verhalen in mijn hoofd die, vaak tijdens gestolen momenten, snel werden getypt op mijn telefoon, om later te worden omlijst door foto’s tot een blog te worden verwerkt.


De verhalen kwamen, situaties die zich voordeden of waar we in belandden. Herkenbare issues waar we als ouders tegenaan liepen (en nog steeds lopen).


En toen was het even stil. Ergens voelde ik een druk, want van twee blogs per week tot even radiostilte, ik weet niet, dat voelde toch wat vervelend. Toch lukte het om mezelf de ruimte te geven. Om te accepteren dat het nu even zo was en er op te vertrouwen dat het wel weer ging komen.


Dat gebeurde vandaag! Na een volle maart-maand met verjaardagen, afzwemmen, familieweekenden, extra dagen werken, extra avonden werken, verplichtingen op scholen etc.


In die volle maand heb ik ook een start gemaakt om weer een betere versie van mezelf te worden, of eigenlijk te hervinden. Ik was klaar met het ongeduld, met de boosheid en korte reacties naar de kinderen. Ik wilde dit weer meer vanuit liefde, geduld en aandacht doen.


Om lichamelijk en hormonaal weer in balans te komen (want oja, ik stopte na twee jaar ook met het geven van borstvoeding), ging ik te rade bij onze natuurgeneeskundige therapeut. Zij zorgde al vele malen voor een snelle en complete verandering in mijn gesteldheid en ik vertrouw haar volledig. Ook deze keer ervoer ik al snel meer ruimte en lucht.


Tel daarbij op een challenge die ik via Instagram deed van @lievemoeders: meer mindful moederen, minder ploeteren. Door haar fijne manier van inspireren, begeleiden en coachen kwam ik al snel meer in mijn element en beter in mijn vel. Dit had meteen zijn weerslag op de kinderen. Daarbij werkte het weer mee deze afgelopen week, op vrijdag had ik echt een vakantiegevoel.


Ik voel me een stuk meer relaxed, geïnspireerd en in balans.

Vanuit dit goede gevoel wil ik weer dingen gaan delen en schreef ik, tijdens de pauze op mijn werk, twee blogs. Ik hoop het begin van weer een mooie reeks.


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#ruimte

#inspiratie

#inspireren

#flow

#mindfulmoederen

#vertrouwen

#balans

#lievemoeders

(Geschreven op maandag 8 april)

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven