Zoeken
  • Sytske Gietema

Principes

‘Parenting was so much easier when I raised my non-existent child hypothetically’Aan deze quote moest ik vanochtend weer eens denken toen onze peuter-dochter op de bank lag, met haar speentjes, en haar boterham, terwijl ze peppa big lag te kijken.


geflankeerd door haar broer, die met schoenen op de bank zit.. *zucht*

‘Speentjes zijn voor in bed’, ‘eten doen we bij de tafel’ en ‘na het eten mag je even filmpje kijken’ . BAM! in drie seconden zag ik mijn eigen opvoed-pogingen vervliegen.


Het ouderschap ervaar ik bij tijd en wijle als koorddansen tussen principes en overtuigingen en pogingen het een beetje werkbaar te houden allemaal.


Over het algemeen gaat het best goed hoor, wordt er niet op de bank gegeten. 9 van de 10 keer gaan de spenen van bed af in het bewaarbakje en blijven de schermen uit, zeker tijdens het eten.


Maar dan is het zo’n dag, in een week waarin Sanne erg moet wennen aan de nieuwe situatie na de zomervakantie: haar broers weer elke dag naar school, mem niet meer 24/7 aan haar zij en zelf als nieuwkomer starten in een peutergroep. Best ingrijpend, als je twee bent. Heftige emoties, groot verdriet.


En dus zette ik mijn idealen opzij en parkeerde haar op de bank, voor de iPad en zette haar bordje bij haar neer, in de hoop dat ze nog een paar happen zou doen om de dag met wat brandstof te beginnen.


Ik gaf haar een extra dikke knuffel, vertelde dat ik van haar houd en dat ik na deze dag weer drie dagen thuis zou zijn. Ze begrijpt het, ik voel haar ontspannen: ze wordt gehoord. Ze pakt haar speentjes en maakt het zich gemakkelijk op de bank.


Ik maak een foto, zucht inwendig maar ben ook blij dat we haar op deze manier haar (en onszelf) rustmomentje gunnen. Principes, leuk om te hebben, maar ook prima om soms eens opzij te zetten.

 

#blog

#mamablog

#familieblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#eerlijkoverouderschap

#imperfectouderschap

#dontjudge

#vandiedagen

#principes

#overboord

#peuter

#eigenwil

#opvoeden

#grootbrengen

#luisteren

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven