Zoeken
  • Sytske Gietema

Piraten

Bijgewerkt op: 19 okt. 2019

Jelte werd vijf en mocht een kinderfeestje houden. In navolging van zijn grote broer werd dit een piratenfeest. Uitnodigingen werden geknutseld en bezorgd.


Wij zetten een speurtocht uit, de voorpret was al groot. Uiteindelijk brak de grote dag aan!


hand in hand.... scheepsmaatjes - ahoy!

De weg vanuit school naar huis was al geweldig: hand in hand legden ze, al zingend, kameraadschappelijk de weg af. Thuis werd er in alle rust taart gegeten, cadeautjes uitgepakt en een piratenhoed geknutseld. Dit was een geheel nieuwe ervaring voor ons, de vorige versie (toen grote broer vijf werd) ging er wat stormachtiger aan toe. Deze mannetjes waren al goed op elkaar ingespeeld, hebben een geheel eigen taal en jargon en vermaakten zich prima met de cadeaus. Toen ging de telefoon: Piet Piraat! Hij was zijn schat kwijt en vroeg om hulp van het piraten team.


Dat hoefde Piet geen twee keer te vragen, gauw de jassen aan en weg waren ze! Op zoek naar de plaatjes. Rennen, zoeken, zingen. Er moest een ontsnapte papegaai worden gevonden in de bosjes in het park, ze moesten de krokodillen ontwijken door op de oneven planken te stappen. We deden een piratendans en we sprongen van eiland naar eiland.Uiteindelijk kwamen we uit in een van onze favoriete speeltuinen in de buurt. Hier moesten ze op zoek naar de schat.


Ze groeven, zochten, planden en overlegden als een top team! Iedereen had zijn rol en ze gingen als een malle! De schat werd gevonden, dit werd gevierd, maar tijd om het op te eten was er bijna niet: ze moesten door! Pompen, schommelen, klimmen, verstoppen, graven, nog meer schatten vinden.

Wij zaten op een bankje en genoten van de zon en van de aanblik; het leek vanzelf te gaan: als ware scheepsmaatjes op een goed geoliede piraten machine.

Uiteindelijk moesten we vanwege de tijd weer aan onze terugreis beginnen. Onderweg kreeg een van de piraatjes een schram en werden er door de maatjes helende planten gezocht. Attent, zorgzaam en begaan met elkaar. Ik smolt nog een stukje verder.


Stoer & zorgzaam


Toen we op weg naar huis langs school liepen (of renden) zagen de jongens hun grote vriendin: juf! Vol trots werden de schatten getoond en deden ze hun verhaal. Zo werd het nog eens beleefd en gevierd!


sterke verhalen vertellen aan prinses Juf

Thuis werd de buit verdeeld en daarna was het tijd om afscheid te nemen. Moe maar voldaan, vol verhalen en een deel van de schat op zak.


Voor mij was de middag zelf de grootste schat:

Hun kameraadschap, hun zorgzaamheid, vermogen om samen te werken, te delen, te incasseren. Hun lol, ongebreidelde fantasie, hun durf. Het vermaak, de aanpak, hun avontuur. Ik hoop nog vele mooie feestjes te mogen vieren met onze kinderen, maar dit was er één om in te lijsten.


 

#blog

#mamablog

#familieblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#eerlijkoverouderschap

#imperfectouderschap

#childhoodunplugged

#scharrelkinderen

#kinderfeestje

#piratenfeestje

#themafeestje

#schatzoeken

#knutselen

#teamwork

#maatjes

#helden

#kleuters

#piraten

#samen

#vriendschap

#kameraadjes


 

Op mijn website vind je onze voorbereidingen en de documenten die we hebben gebruikt onder 'more' - 'gratis downloads' of klik op deze link.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven