Zoeken
  • Sytske Gietema

Pie, Pie, AUW!

Bijgewerkt op: 18 mei 2019


Het is prima weer, we hebben een kleine boodschap te doen en dus pakken we de fiets.

hier ging alles nog goed...De route is inmiddels zo goed bekend bij de jongens, dat ze hun sluiproutes en stunt paadjes nemen. Tieme voorop, gevolgd door zijn tweede schaduw; Jelte. Heerlijk om ze samen op ontdekkingstocht te zien en na een les loslaten voor gevorderden laat ik ze zoveel mogelijk begaan.


De mannen hadden een weggetje gevonden waarin ze door de bosjes moesten, over een modderig hobbel-paadje en dan een scherpe bocht om, dan kwamen ze weer op het gewone (saaie) fietspad, waar ik met Sanne fietste.


Tieme is een extreme-sporter in de dop en hij sjeesde vol zelfvertrouwen vooruit. Dit ging prima en ik voelde me best trots. Tot het moment dat ik een metalig botsing geluid hoorde, gevolgd door het gehuil van onze verschrikte oudste zoon.


Ik riep hem toe dat ik eraan kwam en zette even aan. Jelte fietste op genoeg afstand om zich niet aan dezelfde steen te stoten en gezamenlijk namen we de schade op: Tieme was vol gas tegen een hek gefietst. Een hek wat daar normaal gesproken niet staat en waar hij dus helemaal niet op had gerekend.


Pie, Pie, AUW

"Pie pie au", zei Sanne en dat klopte: hij had een behoorlijke bloed lip en de schrik flink te pakken. Gauw viste ik een zakdoekje uit mijn tas voordat ik aan deel twee van de reddingsmissie zou beginnen, namelijk het naar de goede kant van het hek takelen van zoon en fiets.


Tegelijkertijd zie ik Jelte, erg pro-actief wegfietsen: hij zou even omfietsen zodat hij aan de goede kant van het hek uit zou komen. Top idee, ware het niet dat ik een losse veter zag. Ik riep hem nog na, maar dat was aan dovemansoren gericht.


Een beetje voorspelbaar misschien, maar nog geen minuut later, terwijl ik Tieme over het hek aan het hijsen was, hoorde ik Jelte paniekerig ‘mem, help!’ roepen: zijn veter zat vast in zijn trapper. Dit was gelukkig snel opgelost en hij stapte zonder angst weer op.

Tieme had nog een beetje liefde, aandacht en lippenbalsem nodig en we konden onze weg vervolgen.


Fietsen met kinderen, het maakt ze zelfstandig, weerbaar, creatief maar zeker ook hard.

Never a dull moment.


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#letthemexplore

#childhoodunplugged

#fietsenmetkinderen

#metvallenenopstaan

#extremesporterindedop

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven