Zoeken
  • Sytske Gietema

Mindfulness op een peuterbed

Van ‘ik hoop dat ze snel slaapt’ tot mindfulness op een peuterbed

‘Ik vind het spannend, jij moet bij mij slapen’ & ‘kloep’. Vaste prik nu na het boekje lezen ‘s avonds is dat ik bij Sanne lig tot ze in slaap valt.

Vaak heeft Ruben in de kamer daarnaast dienst bij Jelte.

Ze vinden het fijn wanneer we bij ze liggen, voelen zich geborgen en vertrouwd en vallen zo rustig in slaap.

Inmiddels kan ik me hier helemaal aan overgeven, lig ik naast Sanne en doe ik een mini-bodyscan. Kort inchecken bij mezelf, hoe voel ik me eigenlijk? Merk ik nog spanning op in mijn lichaam? Kan ik dat loslaten? Vaak gevolgd door een oefening waarbij ik heel bewust het bed onder me voel, zodat ik me gedragen voel. Na een paar minuten hoor ik haar adem al vertragen en weet ik dat ze slaapt. Haar overgave in lijn met de mijne. Ontspannen.


Een heel andere beleving was het toen ik me nog lag te frustreren op dit te kleine bed, met mijn rug tegen de koude muur, bedenkend wat ik allemaal wel niet in deze tijd had kunnen doen, denkend ‘ik hoop dat ze snel gaat slapen want dan kan ik nog....*vul maar in*.....


Ik verkies de kalme, liefdevolle en mindfulle aanpak. Benodigdheden: acceptatie & overgave. Resultaat: ontspanning in hoofd en lijf, rust, soms een powernap en een slapende dochter.


#deaanmoddermem #bewustouderschap #mindfulparenting #slaaplekker #overgave #bodyscan #peuterbed #acceptatie

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven