Zoeken
  • Sytske Gietema

Meeeeeeem

Bijgewerkt op: 18 mei 2019


Mem, mama, moeder, mam, mum, madre, Mutti...

Het is een eretitel, daar ben ik me absoluut van bewust. We zijn bevoorrecht dat drie kindjes ons als ouders hebben gekozen.


Vaak ben ik blij om het woord mem te horen, ze zien me, hebben me nodig, willen iets delen of laten zien. Andere keren kan ik wel gek worden als het ge-mem, mem, meeeheeem, niet lijkt op te houden!


Tieme die weer wat nieuws heeft geleerd in groep 3 en dat wil laten zien. Vaak op een moment dat het net niet goed uitkomt.


Jelte die heeft bedacht dat hij niet zoveel zin heeft om a. Zelf zijn brood te smeren, b. Zelf zijn billen te vegen of c. Zelf te eten.


Sanne die ‘s nachts zo vaak roept dat Ruben en ik bijna ruzie krijgen over wiens beurt het is om naar haar toe. Ruben die dan uiteindelijk ook een keer gaat maar haar niet stil krijgt waardoor ik toch zelf nog moet. Discussie en verwijten, het voornemen om niet meer ruzie te maken midden in de nacht, you get the picture...


Clichés als: ‘de tijd gaat zo snel’ , ‘maar je krijgt er zoveel voor terug’, het is een fase’ en de term ‘tropenjaren’ bestaan niet voor niets.


Hier houd ik me dan ook maar aan vast en geniet er extra van wanneer er wordt gezegd: Memmie, ik heb je gemist, ik vind je lief en ik hou ook van jou.


 

#mem

#blog

#momblog

#autumnleaves

#mommyIloveyou

#cosilana

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#childhoodunplugged

#scharrelkinderen

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven