Zoeken
  • Sytske Gietema

me-time

Bijgewerkt op: 18 mei 2019


Het is vakantie, de kinderen zijn vandaag naar opa en oma, ik heb een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. ‘Oh lekker, even me-time’


Me-time, wat een stom woord. Toch heb ik het deze vakantie, in bovenstaande context al drie keer gehoord.

Wat is me-time?

Eerlijkheid gebiedt te zeggen ja; ik had om 9.00 een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Alleen, zonder kinderen.


Wat ging daaraan vooraf?

Vanaf 6.00 kinderen die mijn aandacht willen, moeten eten, schone kleren aan, tas pakken, tandenpoetsen, schone luier, aansporingen nodig hebben om nu toch echt de lego aan de kant te leggen en te komen eten, uiteindelijk met een zelf gesmeerde boterham (met kokosbrood, de opportunist, normaal eten we eerst gezond) in de auto te stappen omdat we anders niet op tijd bij opa en oma zijn. Ok, adem uit.


Zelf zit ik net op tijd weer in de auto om om 8.59 de salon binnen te stappen. Gelukt!

Een plichtmatig praatje over de feestdagen, het weer, nog meer feestdagen, tot het verdere programma in stilte wordt afgewerkt. Tijdens het masker mag ik even in alle rust ontspannen, een zacht pianomuziekje op de achtergrond. Het werkt op mijn zenuwen, ik heb een volle blaas en de wettenschijfjes op mijn ogen irriteren me. Na wat een eeuw lijkt te duren, word ik bevrijd.


Heerlijk, even me-time!


Daarna kan ik op mijn gemak even door het centrum lopen, met voortdurend het gevoel dat ik iets vergeet: ik heb alleen mezelf en mijn tas mee.

Ik koop een paar shirtjes voor Sanne, een trui voor Ruben en loop weer naar de auto voordat ik, verblind door alle ‘sale-borden’ van alles koop wat we eigenlijk niet nodig hebben.


Thuis aangekomen kan ik in alle rust eten, terwijl ik scrollend mijn time-line absorbeer.

Daarna besluit ik om aan onze nieuwjaarsopruiming, deel 2 te beginnen terwijl ik mijn favoriete muziek luister.


Een opruimsessie was hoognodig!

Ook doe ik achterstallig huishouden en vis een stuk kip-burger van drie dagen geleden, samen met een vertrapt stuk kiwi onder de keukentafel vandaan (de rest zat in de zool van mijn pantoffel). Verder vond ik spinnenwebben uit 1997, en heb die vakkundig verwijderd.


Heerlijk, even me-time.


Als mega-introvert vind ik het heerlijk om dingen in mijn eentje te doen. Dit is me niet vaak gegeven met drie kinderen, dus ja: hoera voor opa’s en oma’s, pakes en beppes, zeker in de vakantie. Zodat ik even rustig mijn eigen gang kan gaan. Als dat kwalificeert als ‘me-time’ dan had ik zeker ‘lekker even me-time’ vandaag.


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#metime

#introvert

#vakantie

#vrijedag

#opruimen

#hoeravooropasenomas


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven