Zoeken
  • Sytske Gietema

Keuzes

Kiezen tegen de stroom in


Het is woensdag, ik zit heerlijk in het zonnetje met naast mij in een poedelbadje een ultiem genietende Tieme.


Als je ons al langer kent of volgt, weet je inmiddels misschien al wel dat we nogal eigenwijs zijn en keuzes maken in het belang van onze kinderen. Dit zijn keuzes die regelmatig tegen de stroom in zijn, maar die voor ons goed voelen.


Vanochtend maakte ik ook weer zo’n keuze. Gister is Tieme met zo’n 150 kinderen uit groep 3 en 4 naar de Julianatoren geweest op schoolreisje. Wij hielden ons hart vast vanwege zijn prikkelgevoeligheid, maar het is hartstikke goed gegaan! Ik haalde een vermoeide, maar rustige en blije zoon op, erg fijn.


Wel hadden we vandaag alvast een bijkom-dag gereserveerd, in het geval dit nodig mocht zijn. Dit bleek nodig: even de balans hervinden door vandaag lekker zijn eigen dingen te kunnen doen.


Een paar uurtjes ongestoord Lego-en gevolgd door een sessie in onderbroek op de trampoline en nu zit hij heerlijk te chillen een geïmproviseerd zwembadje. Hij vond nog een stuk tuinslang en gebruikt dit als snorkel, als rietje, als bellenmaker, als sproeier, als plantenspuit.


Hij draait ermee, trekt eraan, buigt het, stopt zijn vinger erin. Bedenkt spelletjes en geeft mij opdrachten. Probeert iets uit, is nog niet tevreden, probeert het nog eens.

Ik zie hem ontspannen, genieten en ontdekken. Voel diep van binnen dat dit absoluut de juiste beslissing is geweest.Hij mist een dag school, maar leert nu op zijn manier, op zijn tempo. En wat hem hopelijk vooral bij zal blijven, is dat we naar hem- en naar zijn gevoel luisteren en daarop vertrouwen. Noem me eigenwijs, maar volgens mij kan daar geen schooldag tegenop!

 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#childhoodunplugged

#scharrelkinderen

#bijkomen

#schoolreisje

#balansdag

#eigenwijs

#keuzes

#kindvolgend

#natuurlijkleren

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven