Zoeken
  • Sytske Gietema

Groep 3

Bijgewerkt op: 18 mei 2019

Tieme heeft een pittig jaar gehad in groep 2; we konden er de vinger niet goed achter krijgen, maar hij zat niet lekker in zijn vel. Ondanks twee lieve en betrokken juffen, fijne klasgenoten en genoeg afwisseling was het niet gemakkelijk om hem enthousiast te krijgen voor school. Buitenspelen in de pauzes was lastig voor hem, hij kon zijn draai niet helemaal vinden en vroeg vaak na een half uur wanneer ze weer naar binnen mochten.


In de zomervakantie wilde Tieme al aan de slag!

In de zomervakantie werd er al druk geoefend met schrijven #leftie


Uiteindelijk bleek de overgang naar groep 3 zijn- en onze redding! Hij kon zijn geluk niet op; nu mocht hij eindelijk leren lezen, schrijven en rekenen. Er ging een wereld voor hem open!


Afgelopen vrijdag vierden we het letterfeest in- en met groep 3a: ze vierden dat de hele groep alle letters had geleerd. De kinderen hadden er samen met juf al een hele dag opzitten, en wij mochten de ‘diplomering’ aan het eind van de dag meemaken, ontzettend leuk!


Ik voelde ‘all the feels’: trots, ontroering, weemoed, respect maar bovenal opluchting.

De worsteling voorbij, de wereld open.


Op de tafel staan om de letters te flitsen vanaf het digibord - voorlezen voor mem - onder luid applaus het letterdiploma in ontvangst nemen van juf.


Tieme kan lezen, en begint de wereld om zich heen beter te begrijpen. Wat voor ons vanzelfsprekend is, kon hij tot voor kort nog niet goed duiden.


Nog een voordeel van deze nieuwverworven vaardigheid: een hangerige zondagmiddag veranderde in een fanatieke letter-strijd. Waar ik woorden maakte van drie of vier letters, legde Tieme zijn eerste woord: ‘wanneer’: 7 letters! Hiermee legde hij de lat wat hoger en gingen we de uitdaging aan; de woorden moesten minimaal 6 letters hebben en hoe langer, hoe beter!


Kok - kokos - kokosbrood

We gingen samen de uitdaging aan om de woorden zo lang mogelijk te maken.

Klinker werd medeklinker, werd medeklinkers! Kok werd kokos, werd kokosbrood.

Samen legden we de mooiste woorden en high five-den we elkaar na elke nieuwe vondst!


En in gedachten high five ik ook zijn juffen.


Ik merk dat het me ontroert dat Tieme en ik nu dit spel samen kunnen doen, en besef me goed hoeveel we te danken hebben aan de geweldige juffen die we tot nu toe hebben getroffen!


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#childhoodunplugged

#hoeravoorgroep3A

#letterfeest

#lerenlezenschrijvenrekenen

#opluchting

#eagertolearn

#bedanktjuf

#letterdiploma

#lefties

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven