Zoeken
  • Sytske Gietema

Dierenvriend(in)

Bijgewerkt op: 18 mei 2019


Sanne, ga je mee?? NEE!!

Boerenbloed, een aangeboren interesse, gevoel voor dieren, geen angst, nieuwsgierigheid of afstemming op een niveau wat wij als volwassenen alweer verleerd zijn. Wat het ook is, Sanne is gek op dieren. Vorm, kleur, formaat maakt niks uit. Ze wordt even blij van het vinden van een worm als van het aaien van een kat.


Laatst zagen we een pony in het weiland staan, de onderste planken van het hek ontbraken en Sanne ninjaade zichzelf eronderdoor om het dier te gaan begroeten. De laatste meter vond ze toch wel wat spannend zonder mem, maar de verkenning was er.

Het duurde niet lang of ze stond te voeren, te aaien en ons te sommeren hetzelfde te doen. Toen we naar huis wilden was ze stellig in haar antwoord: nee! Wat een genot om naar te kijken.


Twee dagen eerder stonden we al in een koeienstal waar ze haar boerinnen-hart ophaalde door tot op centimeters van die reusachtige natte koeien-neus het gras voor de dieren neer te leggen.


ijsboerderij BoereIIS Akkrum

Honden, katten, konijnen, geiten, kikkers, mieren, spinnetjes en natuurlijk ook vogels; ze vindt het fantastisch!


Kinderboerderij Sneek

Deze onbevreesdheid heeft ook een keerzijde: afgelopen zondag moest ik toekijken terwijl ze ruziemaakte met een kat. Sanne was mega-excited en riep poes, poes! Poes was daar echter niet van gediend en gaf dit non-verbaal aan door zijn tanden te bloten. Dit signaal werd door Sanne niet opgepikt en het ontaardde in een ware cat-fight. Sanne kreeg een paar klauwen en had de schrik goed te pakken. Ik troostte en benoemde het gevoel wat ze moest hebben gehad en ook dat de kat geschrokken moest zijn. Al met al een les.


Zelf had ik voorlopig afstand gehouden, maar kinderen zijn nog lekker onbevangen dus toen ze de buurtkat zag, ging ze hier (gelukkig) met evenveel enthousiasme weer op af. Deze was wat meer gewend en liet zich de aandacht en aaien welgevallen.


Hoe deze liefde zich verder zal ontwikkelen, dat zal de toekomst uitwijzen. Voorlopig geniet ik van haar open blik en liefde voor alles wat leeft.


 

#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#childhoodunplugged

#scharrelkinderen

#dierenvriendin

#liefdevoordieren

#catfight

#letthemexplore

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven