Zoeken
  • Sytske Gietema

Blender

Bijgewerkt: 18 mei 2019

Met een kok als heit en een ‘flinke eter’ als mem, zou je van onze kinderen verwachten dat ze alles zouden lusten en eten. Helaas is het tegendeel waar! Zoals alles een fase is, hopen we in dezen ook nog op verbetering, maar voor nu is de blender mijn grote vriend.


Groenten die herkenbaar van kleur, smaak of textuur op een bord komen, worden pertinent geweigerd. Om ervoor te zorgen dat onze kinderen toch nog wat verse groenten en daarbijbehorende vitaminen binnen krijgen, pureren we alles tot een onherkenbare massa.


Vandaag eten we chili con carne, in het geval van de kinderen dus chili con carne puree, dit eten ze op met doritos, aka chantage chips. Bijkomend voordeel is wel dat er minder bestek hoeft worden afgewassen.


Verdere tips en trucs:


- Nasi wordt gedoogd, zolang het is vergezeld van kroepoek en een gebakken ei (en de repen taugé eruit mogen worden gevist).

- Popeye heeft ervoor gezorgd dat ze inmiddels ook spinazie eten.

- Oma heeft bloemkool onderverdeeld in bloempjes en een steeltje en sindsdien eten de heren dit ook als kluif.

- Gebakken aardappelen noemen we patat-aardappeltjes.

- Koop appelmoes!

- Als je zelf pannenkoeken bakt, smokkel gezonde ingrediënten door de mix.

- Verras ze af en toe met ludieke actie: een patat-picknick bijvoorbeeld :)


Verrassing! Patat-picknick op de Heide. (sept, 2018- foto: Ruben)


#blog

#momblog

#familyblog

#deaanmoddermem

#eerlijkouderschap

#imperfectouderschap

#scharrelkinderen

#foodies

#picknick

#whatkidseat

#hoeravoorappelmoes

4 keer bekeken